Читај ми!

Јеремић, Сакс, Моратинос...

У Паризу се одржава први састанак Високог савета српског председавања Генералној скупштини УН, каже председник тог тела Вук Јеремић. Част ми је што су неки од најутицајних људи у међународним односима одлучили да приступе том телу, каже Јеремић.

Председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић изјавио је Фонету да се у Паризу одржава први састанак Високог савета српског председавања Генералној скупштини УН и да му је велика част што су неки од најутицајних људи у међународним односима одлучили да приступе том телу.

Саветници у Високом савету преседника Генералне скупштине УН су шеик Мухамед Сабах ел Салем ел Сабах, Мухамед Бенаиса, као и Мишелин Калми-Реј, Чеик Тидиане Гадио, Хозе Мигел Инсулза, Мигел Анхел Моратинос, Џефри Сакс и Нур Хасан Вирајуда.

Истичући да сви чланови Високог савета раде "про боно", Јеремић је прецизирао да је састанак почео окупљањем у српској резиденцији у Паризу, рекао је Јеремић.

Оценио је да председавање Генералној скупштини УН очигледно има снажан магнетизам који би требало искористити за стварање контаката са људима чија се реч поштује у свету.

"Наредна два дана разговараћемо о међународним изазовима, горућим проблемима у свету, начину на који би Уједињене нације могле да одговоре на ове изазове и како Србија кроз своје председавање може да допринесе решењу", истакао је Јеремић.

Чињеница да су такви људи у Високом савету, сматра Јеремић, говори да Србија, упркос тешкоћама са којима се суочава, ипак има одређени углед и поштовање у свету.

Јеремић је рекао да је Савет почео заседање разматрањем ситуације у Малију, после чега ће се разговарати о одрживом развоју, Сирији, реформи УН и међународном правосуђу.

"Ово је први састанак. Биће их још и надам се да ће из заједничког рада проистећи један стратешки документ, папир који ће Србија представити Генералној скупштини УН последње недеље свог председавања", закључио је Јеремић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару