Читај ми!

Рат пред Асадовим вратима, 60 мртвих

Најмање 60 особа погинуло у експлозији у центру Дамаска. Како јављају агенције, повређено неколико десетина особа, међу којима и четворо деце.

Најмање 60 особа погинуло је данас у експлозији аутомобила бомбе у центру Дамаска, нови су подаци које је објавила сиријска државна телевизија. "У нападу је и десетине људи рањено", наводи се у извештају телевизије.

Данашњи напад је најсмртоноснији од 10. маја 2012. године, када је у двоструком самоубилачком нападу у Дамаску погинуло 55 људи. Према ранијим подацима, у данашњој експлозији аутомобила бомбе у Дамаску погинула је 31 особа.

Државна агенција Сана јавила је да је велики број цивила погинуо или повређен у "терористичком нападу" и да је причињена значајна материјална штета.

Како јављају агенције, међу повређенима је и четворо деце.

Експлозија је одјекнула у централном кварту Мазра, недалеко од седишта владајуће партије Баас и амбасаде Русије. Неки медији су навели да је реч о самоубилачком нападу.

Дописник агенције Франс прес јавио је да се код места експлозије налази велики број кола хитне помоћи, да су прилази блокирани и да се чује пуцњава.

Агенција АП преноси да је аутомобил експлодирао у тренутку кад је пришао контролном пункту постављеном између руске амбасаде и седишта владајуће партије председника Асада.

Руска агенција РИА Новости пренела је речи службеника руске амбасаде који је рекао да је у експлозији оштећена зграда амбасаде, али да нико није повређен.

Очевици тврде да је мета напада био контролни пункт у Мазри. Изнад центра Дамаска шири се густ облак дима, а полиција је убрзо после детонације блокирала све улице у центру престонице.

Амбулантна кола су брзо упућена на место где је експлодирао аутомобил. Ватрогасци покушавају да угасе ватру која је захватила аутомобиле.

Од силине експлозије разбијени су излози и прозори на оближњим зградама.

Експлозија је уследила убрзо пошто су у близини фудбалског стадиона у Дамаску испаљене две минобацачке гранате и тада је један играч убијен, наводи АП.

Претходног дана, минобацашке гранате су експлодирале у близини једне од три Асадове палате у престоници, причинивши само материјалну штету.

Дамаск је до сада био поштеђен великог насиља које је уништило друге сиријске градове, али су у протеклом периоду мета бомбашких напада биле владине зграде.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару