Читај ми!

Обама: Имам план за опоравак САД

Амерички председник Барак Обама у редовном годишњем говору о стању нације, позвао законадавце из обе странке да заједно са Белом кућом раде на опоравку економије и јачању средње класе. Обама рекао да има план за опоравак САД.

У првом говору о стању нације од када је реизабран, председник Обама најавио је амбициозан план економског опоравка земље и смањења дуга који је премашио 16 хиљада милијарди долара.

Наш недовршени задатак је да обезбедимо да ова влада ради у име многих, а не само у име малобројних, да подстиче слободно предузетништво, награђује индивудалне инцијативе и отвори врата могућности сваком детету широм ове велике земље", каже председник Барак Обама.

Амерички председник позвао је Конгрес да спречи финансијске резове у војним и социјалним програмима који треба да ступе на снагу 1. марта, ако до тада не буде усвојен буџет и не почне озбиљна реформа пореског система.

"Сада је наша најбоља шанса за двостраначко деловање, свеобухватну пореску реформу која подстиче стварање радних места и помаже у смањењу дефицита", каже амерички председник.

Обама је, такође, говорио и о реформи имиграционе политике, позвао на повећање мининалне дневнице са 7,25 на 9 долара по сату, а посебно о неохподности пооштравања закона о поседавању оружја и забрани поседовања оружја војног типа.

Када је реч о спољној политици, амерички председник најавио је да би до краја ове и почетка следеће године 38 хиљада америчких војника требало да буде повучено из Авганистана, а такође је помену најновију нуклеарну пробу Северне Кореје рекавши да тим потезом Пјонгјанг остаје све изолованији у свету.

У име републиканске странке коментар на председиков говор дао је сенатор из Флориде Марко Рубио који је рекао да су председникови економски планови нереални све док Сједињене Државе озбиљно не пораде на смањењу буџетског дефицита.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару