Читај ми!

Британски посланици подржали геј бракове

Убедљивом већином гласова у Доњем дому британског парламента усвојен предлог закона којим се дозвољавају истополни бракови. Закон треба да прође и у Дому лордова. Британски премијер Дејвид Камерон подржао закон и рекао да ће тиме ојачати британско друштво.

Доњи дом британског парламента је убедљивом већином гласао за предлог закона којим се дозвољавају истополни бракови, што подржава и британски премијер Дејвид Камерон упркос отпору у делу његове Конзервативне странке.

Предлог закона дозвољава паровима истог пола да склапају цивилне бракове. Закон омогућује различитим верским заједницама да одлуче саме да ли ће имати верска венчања, осим Англиканске цркве, већинске у земљи, где су истополни бракови нелегални.

За Предлог је гласало 400 посланика, а против њих 175 против. Постојала је велика подршка либералних демократа и опозиционих лабуриста, али многи конзервативци Дејвида Камерона одбацили су предлог.

Гласање у Доњем дому британског парламента је кључна етапа за коначно усвајање овог закона који још треба да прође у Дому лордова.

У изјави пре самог гласања Камерон је поновио своју подршку овој реформи и рекао да ће се тиме ојачати британско друштво.

"Ја сам велики поборник брака. Он помаже људима да се вежу једно за друго и мислим да је праведно да и геј особе могу да се венчавају. Јесте, ово је питање једнакости, али се такође ради и о томе да се ојача наше друштво", рекао је Камерон.

Камерон је рекао и да је то добар корак напред за земљу и да је поносан да је британска влада предузела тај корак. 

Конзервативци Дејвида Камерона подељени су по питању овог предлога пошто се више посланика торијеваца суочава са незадовољством бирача у својим изборним јединицама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи