Читај ми!

Руска зима у Москви

Најснежнија зима у 21. веку погодила руску престоницу. Преко 3.000 саобраћајних несрећа у последња 24 часа. Московљани синоћ били заглављени у 3.500 километара дугој колони возила.

Улице руске престонице постале су клизалишта. Московљани се кућама враћају с посла и по десет сати, а 3.000 саобраћајних несрећа се догодило у последња 24 часа. Возачи су синоћ били заглављени у колони дугој 3.500 километара.

Снег је постао ноћна мора возача у Русији. Повратак кући с посла Московљанима је синоћ трајао између пет и десет сати, јавља Раша тудеј. Просечна брзина возила није прелазила девет километара по часу, иако је претходно 45.000 запослених у комуналним предузећима покушавало да се избори са 26 центиметара снега.

Забележено је више од 3.000 саобраћајних несрећа у претходна 24 часа, док је просек за Москву 1.500 до 2.500 несрећа, рекао је портпарол московске полиције, преноси Интерфакс. Више од 50 људи је повређено због пада на улици.

Јутрос су улице постале клизалишта, а путници су морали узбрдо да гурају минибусеве који су се заглављивали, а затим да ускачу у возила у поркрету.

Преко сто авиона је успело да слети на московски аеродром, мада не и авион премијера Дмитрија Медведева који је морао да настави до Санкт Петерсбурга.

Од почетка зиме више од два метра снега је пало на руску престоницу. Снежне падавине се очекују још најмање четири дана. 

У децембру је у Русији забележена најнижа температура у последњих 70 година - минус 50 степени у неким регијама Русије.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи