И Французима позив да избегавају Бенгази

Француска позвала своје грађане да из безбедносних разлога избегавају либијски град Бенгази. Пре су то исто учиниле Велика Британија, Немачка, Холандија и Аустралија.

На листу земаља које су упозориле своје грађане да избегавају источни либијски град Бенгази из безбедносних разлога сврстала се и Француска.

Министарство спољних послова Француске навело је да путници треба привремено да избегавају регион Бенгазија и његове околине, колико је то могуће, и то због безбедносних разлога као и гласина о претњама држављанима западних земаља.

Пре Француске то је урадила Британија која је јуче позвала своје држављане да напусте Бенгази због "конкретних и непосредних претњи грађанима Западних земаља," због француске војне интервенције у Малију.

Немачка, Холандија и Аустралија су убрзо следиле британски пример, пренео је АП.

Бенгази је био упориште побуне против свргнутог диктатора Моамера Гадафија, али то је и град у коме је у септембру убијен амерички амбасадор.

Дневник Либијан хералд је јуче објавио да би једно нафтно поље у близини Бенгазија могло ускоро да буде нападнуто.

Либијске снаге безедности наводе да имају чврсте доказе да ће убрзо бити изведен напад на једно либијско нафтно поље налик ономе на Ин Аменас у Алжиру, навео је лист.

Британски Форин офис је у саопштењу навео да не може да изнесе више детаља да постоји опасност од напада из освете на држављане западних земаља због француске војне интервенције у Малију, јавио је Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи