Читај ми!

Русија евакуише своје држављане из Сирије

Москва шаље два авиона у Бејрут како би евакуисала више од 100 својих држављана из Сирије, кажу у руском министарству за ванредне ситуације. То се може тумачити и као прва назнака да Москва сумња у опстанак Асада на власти.

Ради евакуације више од 100 својих држављана из Сирије, Русија ће сутра послати два авиона у Бејрут, јавља агенција Интерфакс.

"По налогу вођства Руске Федерације, министарство за ванредне ситуације послаће два авиона у Бејрут како би сви Руси који желе могли да оду из Сирије", рекла је портпаролка руског министарства за ванредне ситуације Ирина Росиус .

Према њеним речима, планирано је да више од 100 Руса напусти Сирију тим летелицама, преноси Ројтерс.

Иначе, ово је први такав потез руске владе од почетка устанка против режима Башара ел Асада у марту 2011. године и можда прва назнака да Москва сумња да ће сиријски председник моћи да се одржи на власти.

Руско министарство спољних послова раније је навело да има план за ванредне ситуације у случају да треба да евакуише хиљаде Руса који се налазе у Сирији, преноси АП.

Русија је главни Асадов савезник од почетка кризе у Сирији и већ је три пута употребила право вета у Савету безбедности УН како би спречила усвајање резолуције којом би се режиму у Дамаску увеле санкције.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи