Читај ми!

Њујорк, ванредно стање због грипа

У држави Њујорк проглашено ванредно стање због грипа. Регистровано је близу 20.000 оболелих. Епидемија грипа проглашена је у 47 држава, осим у Калифорнији, на Хавајима и у Мисисипију.

Гувернер Њујорка Ендрју Куомо прогласио је ванредно стање због грипа, који је ове сезоне званично добио епидемијске размере у САД.

У држави Њујорк до сада је регистровано близу 20.000 оболелих од грипа, чак четири пута више од свих случајева прошле године.

Одлука о ванредном стању учиниће вакцине доступнијим, а фармацеути ће имати овлашћења да вакцинишу децу, пренео је Би-Би-Си.

Грип је и званично добио епидемијске размере у Сједињеним Америчким Државама, с обзиром на то да је током претходне недеље 7,3 одсто смртних случајева било изазвано запаљењем плућа или грипа, саопштили су јуче Центри за контролу и превенцију болести.

Епидемија грипа проглашена је у 47 држава, осим у Калифорнији, на Хавајима и у Мисисипију.

Сезона грипа почела је раније, а најраспрострањенији сој је H3N2, који може имати озбиљне последице.

Симптоми грипа су грозница, кашаљ, цурење носа, болови и умор, а код озбиљнијих случајева долази до мучнине и дијареје или развоја пнеумоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи