Читај ми!

Тестирање оружја у Ормузу

Иранска Револуционарна гарда тестирала нову опрему и борбене тактике током вежби у стратешком Ормушком мореузу, пренели су ирански медији.

Поморске снаге иранскe Револуционарне гарде тестирале су нову опрему и борбене тактике током вежби у стратешком Ормушком мореузу, пренели су ирански медији.

Током вежби, иранска гарда је тестирала борбену готовост својих поморских снага, брзину реаговања на природне катастрофе и познавање новог оружја, јавила је новинска агенција Фарс.

Реч је о петој тактичкој вежби такве врсте коју је организовала иранска Револуционарна гарда, овога пута у близини луке у Персијском заливу Бандар Абас на јужној обали Ирана, наводи Фарс, не прецизирајући када су вежбе одржане.

Регуларна иранска морнарица, одвојено од поморског огранка Револуционарне гарде, одржала је војне вежбе у Персијском заливу крајем децембра и почетком јануара, како би демонстрирала војне способности Ирана у Ормуском мореузу, кроз који пролази 20 одсто светских нафтних испорука.

Ирански званичници често упозоравају да би Иран могао да блокира Ормуз уколико се нађе на мети војног напада због свог спорног нуклеарног опрограма, а значајно западно поморско присуство у Персијском заливу има за сврху да одврати Иран од таквог потеза.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи