Читај ми!

Америчке петиције против руског закона

На сајту Беле куће 45.000 људи потписало петиције којима се позива Вашингтон да санкционише посланике руског парламента, који су гласали за закон којим се забрањује Американцима да усвајају руску децу.

Неколико хиљада људи потписало је на сајту Беле куће две петиције у којима се тражи од Вашингтона да санкционише посланике руског парламента Думе, који су гласали за закон којим се забрањује да Американци усвајају руску децу.

Прву петицију је данас потписало 39.000 људи, што је више од потребних 25.000 потписа да би амерички председник Барак Обама могао да одговори на ту петицију. Другу петицију је потписало 5.800 људи.

У првој петицији се наводи да су "људи шокирани делима руских посланика и да је то превршило сваку меру људскости, одговорности и здравог разума и да су посланици изабрали да у опасност ставе животе руске деце без родитеља".

У петицији се позива Обамина дминистрација да идентификује ко је потписао закон и да та имена стави на списак људи који нису пожељни у САД.

У другој петицији се такође позива Обамина администрација да прошири списак људи којима би био забрањен улазак на америчко тло, мислећи на посланике Думе.

Дума је у петак усвојила закон "Диме Јаковљева" којим се Американцима забрањује да усвајају децу из Русије, што је изазвао талас незадовољства у сиротиштима и делу друштва Русије и САД.

Закон је назван по дечаку који је умро у САД пре неколико година, јер га је отац по врућини оставио у аутомобилу, а амерички суд га је ослободио одговорности. 

Од 2008. до 2011. године 14.660 руске деце је усвојено у иностранству, од којих 5.177 у САД. Међу усвојеном децом било је много хендикепираних и малишана са посебним потребама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи