Читај ми!

Министар страдао у нападу талибана

Најмање девет људи погинуло, а више од 30 рањено кад је бомбаш самоубица активирао експлозив на скупу владајуће партије у Пешавару, у северозападном Пакистану. Међу погинулима и покрајински министар за локалну самоуправу. Талибани преузели одговорност.

На скупу владајуће партије у Пешавару, у северозападном Пакистану, најмање девет људи је погинуло, а више од 30 је рањено кад је бомбаш самоубица активирао експлозив.

Покрајински министар за локалну самоуправу, Башир Ахмед Билур, умро је од задобијених рана у болници, преноси Ројтерс.

Полицијски званичник Ибрахим Кан рекао је један полицајац убијен, док је неколико повређено.

Власти су саопштиле да је међу жртвама и нападач који се разнео експлозивом на скупу Националне партије Авами која је на власти у провинцији Кајбер Пактунква, чији је Пешавар главни град.

У међувремену, талибани су преузели одговорност за напад и рекли да ће наставити да нападају ту странку. 

Талибани су прошле седмице ракетама и аутомобилима-бомбама напали међународни аеродром у Пешевару. Четири особе су тада погинуле, а више од 40 је рањено.

Свих 10 побуњеника који су извели напад су погинули или су убијени следећег дана у полицијској акцији.

Полиција је данас саопштила и да је у јужном Пакистану група људи упала у полицијску станицу како би дошла до ментално оболелог муслимана оптуженог да је спалио копију Курана. Људи су човека пребили на смрт, а затим запалили његово тело.

Полиција је ухапсила човека у петак и привела га на испитивање, јер су становници пријавили да је спалио Куран у џамији. Полиција није могла да заустави више од 200 људи који су упали у полицијску станицу у граду Даду.

Ухапшено је 30 људи, а шеф локалне полиције и седам полицајаца је суспендовано.

Према пакистанским законима, богохуљење се кажњава смртном казном или доживотним затвором. Само оптужба или истрага таквог дела може довести до смрти осумњиченог, јер народ често узима закон у своје руке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи