Читај ми!

Ражалован због понижавања талибана

Амерички маринац који је уринирао по телима талибана признао кривицу, деградиран у нижи чин и кажњен новчано са 500 долара.

Маринац САД који је уринирао по телима убијених талибана и позирао за фотографисање, изјаснио се кривим по две тачке оптужнице и кажњен је новчано са 500 долара и деградиран у нижи чин.

Како је саопштио Корпус Маринаца САД, Џозеф Чемблин се се изјаснио кривим пред специјалним војним судом у Северној Каролини за напуштање дужности и што није на одговарајући начин надзирао млађе маринце.

Оптужени се изјаснио кривим и што је уринирао по телима убијених непријатељских бораца, пренео је Ројтерс.

Инцидент се догодио током акције против талибанских побуњеника у провинцији Хелманд у Авганистану 2011. године а откривен је у јануару ове године када је снимак постављен на Јутјуб и друге сајтове.

Снимак приказује четворицу мушкараца у маскирним униформама маринаца како уринирају на три тела. То је само један у низу увредљивих инцидената у које су били укључени амерички војници, а који су озлоједили грађане Авганистана и изазвали затегнустост између Вашингона и Кабула.

Чемблин се одрекао права на пороту. Судија је размишљао о казни која би ишла до 30 дана затвора и 2.000 долара, али отпужени је добио блажу казну због нагодбе постигнуте пре суђења.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи