Читај ми!

Би-Би-Си: Директори нису заташкали педофилију

Британски јавни сервис Би-Би-Си после истраге саопштио да директори те компаније нису одговорни за заташкавање случаја покојног водитеља Џимија Севила, оптуженог за педофилију.

Истрага Би-Би-Сија о томе како је било могуће да водитељ Џими Севил годинама несметано злостављао децу док је радио за британски јавни сервис, ослободила је директоре те компаније оптужби за заташкавање.

По извештају, одлука да програм "Њузнајт" не емитује планирани прилог о Севилу донета је услед конфузије и лошег руковођења, али не с намером да се случај прикрије.

Прилог је емитовала супарничка ТВ станица, након чега је избио скандал због Би-Би-Си-јевог толерисања наводне Севилове педофилије и одлуке да не емитује сопствену причу.

Десетине жена јавно су иступиле са тврдњама да их је Севил, који је умро 2011. у 85-ој години, злостављао када су неке имале само 13 година.

Полиција у Великој Британији сумњичи бившег водитеља дечијег програма и емисије "Топ оф д попс" за умешаност у 199 кривичних дела, међу којима су и силовања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи