Читај ми!

Строс Кан и даље под истрагом

Француски суд одбио захтев бившег директора ММФ-а Доминика Строс Кана, да одустане од истраге за сексуални преступ, због кога би могло да му се суди по оптужбама за сводништво, саопштили су адвокати.

Захтев бившег директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс Кана да се одустане од истраге за сексуални преступ, француски суд је одбио. Због тога преступа би могло да му се суди по оптужбама за сводништво, саопштили су адвокати.

Таква одлука француског суда уследила је само недељу дана пошто се Строс Кан нагодио пред њујоршким судом са Нафисату Дијало, собарицом хотела "Софител" на Менхетну, која га је оптужила за покушај силовања у мају прошле године, чиме су му окончане председничке амбиције и каријера у ММФ-у.

"Одбрана Доминика Строс Кана је сигурна да ће он на крају бити ослобођен свих тих апсурдних оптужби за сводништво", навео је адвокат Анри Леклер у саопштењу, додавши да намерава да предмет преда француском врховном суду.

Строс Кан је на удару оптужби за секс забаве са проституткама у хотелу Карлтон у северном француском граду Лилу.

Његови адвокати сматрају да дружење са проституткама није незаконито и да истражитељи немају основа за оптужбе за сводништво, које је незаконито.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи