Читај ми!

Крвави покушај бекства из затвора

Двананест затвореника и девет стражара погинуло током покушаја бекства из затвора на северу Мексика.

Током покушаја бекства из затвора на северу Мексика погинуло је 12 затвореника и девет стражара, саопштили су званичници те земље.

Локалне власти саопштиле су да је 12 затвореника и девет стражара убијено у размени ватре током покушаја масовног бекства из затвора Сересо у град Гомез Паласиос.

Затворске власти су саопштиле да је већа група затвореника покушала да побегне преко зида затвора и да су отворили ватру на чуваре који су покушали да их зауставе.

У саопштењу се наводи да су затвореници отворили ватру на чуваре у торњевима и дворишту затвора пре него што је војска стигла и са чуварима успоставила контролу над затвором.

Масовна бекства из затвора су уобичајена појава у Мексику. У септембру је више од 120 затвореника побегло из затвора у граду Пједрас Неграс, на граници са САД.

У последње две године, 521 осуђеник је побегао из 14 затвора. Према подацима Националне комисије за људска права, у истом периоду 352 убиства су се догодила у притворским јединицама.

Комисија верује да 60 одсто мексичких затвора контролишу организоване криминалне групе. У Мексику, иначе, има 419 затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи