Читај ми!

Срушио се хеликоптер у Нигерији

Гувернер једне нигеријске државе и још пет особа погинуло је када се срушио хеликоптер нигеријске морнарице на југу земље.

Хеликоптер нигеријске морнарице срушио се на југу земље, а у несрећи су погинули гувернер једне нигеријске државе и још пет особа.

Владајућа Народна демократска партија саопштила је да је гувернер централне државе Кадуна Патрик Јакова погинуо када се хеликоптер срушио у држави Бајелса, у делти реке Нигер и да је његова смрт "огроман губитак".

У несрећи је страдао и бивши саветник за националну безбедност генерал Ендру Азази, који је отпуштен у јуну у тренутку повећаних верских сукоба, али је одржао блиске везе са владом.

Портпарол Националне агенције за ванредне ситуације изјавио је да су нађена још четири тела, али није открио њихове идентитете.

Хеликоптер морнарице полетео је из села Окороба из државе Бајелса, где су званичници присуствовали сахрани оца председниковог помоћника. На путу за нигеријску луку Харкорт срушио се у области Нембе.

Авионске несреће су честе у Нигерији, упркос напорима на побољшању ваздухопловне безбедности претходних година.

Када се у јуну путнички авион срушио у околини Лагоса, погинуло је 153 путника и 10 особа на земљи. То је била највећа авионска несрећа у Нигерији у готово две деценије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи