Читај ми!

Нападнут аеродром у Пешавару

Најмање девет особа погинуло, а 50 рањено у нападу на аеродром у пакистанском граду Пешавару. Талибани преузели одговорност за напад.

Пакистански талибани самоубице напали су аутомобилом бомбом, ракетама и ватреним оружјем аеродром у граду Пешавару на северозападу земље, а у нападу је погинуло најмање деветоро људи, укључујући петорицу нападача, саопштили су безбедносни званичници.

Ово је највећи напад на једно војно постројење у Пакистану, од када је наоружана група у августу упала у ваздушну базу у источној покрајини Пунџаб.

Група нападача опасаних експлозивом, почела је напад тако што је аутомобилом бомбом ударила у зид око аеродрома, пре него што је око 30 минута размењивала ватру са припадницима безбедносне службе.

У оближњи стамбени кварт пале су три ракете, пренео је Ројтерс.

Медицински званичници и полиција раније су саопштили да је у нападу погинуло најмање четворо цивила, док је око 50 рањено.

Током напада, власти су затвориле аеродром и отказале све летове, док су уплашени путници и особље чекали да виде да ли ће терористи успети да уђу у аеродромски комплекс.

Војска и стражари успели су да одбију нападаче, а петорицу од њих убили. Ситуација на аеродрому сада је под контролом, саопштио је војни званичник.

Овај аеродромски комплекс служи и за комерцијалне летове али и за војне авионе, укључујући борбене хеликоптере који се користе за бомбардовање талибанских мета у племенским областима.

Талибани су преузели одговорност за напад и упозорили да намеравају да изврше "још много" сличних на истом аеродрому.

Пешавар се сматра главним уточиштем Ал Каиде и талибанских екстремиста. Град је више пута био мета напада протеклих година, али напад на аеродром је ретка појава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи