Читај ми!

Привођења на протесту у Москви

На забрањеном скупу у Москви ухапшена па ослобођена четири лидера опозиције, који су са око 700 присталица покушали да обележе прву годишњицу протеста против Владимира Путина.

Руска полиција притворила је најмање четворо опозиционих вођа, током одржавања забрањеног скупа у Москви против председника Владимира Путина. После неколико сати опозиционари пуштени из притвора.

Приведени су левичарски вођа Сергеј Удалцов, Иља Јашин, Ксенија Собчак и блогер Алексеј Навални, као и око 40 учесника скупа.

Удалцов је подигао песницу док га је полиција спроводила према возилу у близини трга Лубјанка у централном делу Москве, где се окупило неколико стотина људи.

Иља Јашин је саопштио преко Твитера да су он и Ксенија Собчак приведени на истој локацији.

Агенција Итар-тас је пренела саопштење московске полиције да су они приведени за време скупа који власти нису одобриле и то због директног учешћа у организацији.

Упркос упозорењима полиције да окупљање није одобрено, око 700 људи је дошло на трг, од којих су најмање половина новинари и блогери, јавила је руска агенција позивајући се на неименовани извор.

Полиција је после пуштања опозиционара из притвора саопштила да против њих неће бити поднете тужбе.

Полиција је саопштила да ће ускоро предузети мере да спречи неодобрено окупљање.

Циљ данашњег окупљање је био да се обележи прва годишњица од почетка протеста против Владимира Путина.

Руске власти јуче су саопштиле да покрећу нову истрагу против блогера Алексеја Навалнија, оптуженог за прање новца и превару вредну 55 милиона рубаља (1,3 милиона долара).

Навални (36) је у јулу оптужен за крађу, пошто је наводнo организовао план да украде око 500.000 долара од једне државне компаније за дрвну грађу.

Он је порекао ту оптужбу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи