Мурси тражи промену декрета

Председник Египта Мухамед Мурси затражио је промену његовог декрета који му даје шира овлашћења а чије је доношење изазвало протесте широм Египта.

Египатски председник Мухамед Мурси затражио је да се промени његов декрет који му даје шира овлашћења, а чије је доношење послужило као повод за протесте широм Египта, саопштено је вечерас у Каиру.

Мурси је задужио шест особа на данашњем састанку да промене уставну декларацију, изјавио је премијер Хишам Кандил. Групу експерата чине правници и политичари.

"Они су се окупили да саставе нови текст који ће бити завршен касно вечерас или сутра", додао је Кандил.

Декрет који је издао Мурси 22. новембра изазвао је талас протеста у земљи, који су ове недеље прерасли у сукобе Морсијевих присталица и противника у Каиру. Биланс је седам мртвих и више од 600 повређених.

Изјава премијера је уследила после изјаве главне опозиционе коалиције, Фронта националног спаса да ће наставити протесте против Мурсија.

"Расположење египатског народа више је оријентисано према генералном штрајку", изјавио је представник опоизције Мухамед Абу ел Гар.

Египатска војска поручила је раније данас да се политичка криза у тој земљи мора решити дијалогом и да ће, у супротном, уследити катастрофалне последице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи