Читај ми!

Берлускони поново у изборној трци

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони потврдио да намерава да се кандидује на наредним парламентарним изборима у Италији. Улазим у сцену да победим, поручио Берлускони. Премијер Марио Монти најавио оставку, након што је Берлусконијева партија ускратила своју подршку његовој влади.

Силвио Берлускони, бивши италијански премијер, званично је изјавио у Милану да намерава да поново уђе у трку на наредним парламентарним изборима у Италији.

"Улазим у сцену да победим... Када сам се бавио спортом, када сам радио, студирао, никада нисам био у игри да бих добио добро место, већ да победим", рекао је бивши премијер на састанку своје странке десног центра Народа за слободу.

Берлускони је рекао да жели да буде у прилици да објасни Италијанима да је потребна једна снага која поседује већину како би променила делове устава.

Берлускони (76), који је у октобру рекао да одустаје од избора, у среду је рекао да су га чланови странке замолили да се врати у први план.

Он је рекао и да жели да спаси Италију "која је на ивици провалије", због стопе незапослености и пореских проблема.

У међувремену, премијер Италије Марио Монти рекао jе прдседнику државе да намерава да поднесе оставку, након што је партија Силвија Берлусконија ускратила своју подршку његовој влади.

Премијер је рекао председнику Ђорђу Наполитану да без подршке не може више ефикасно да управља земљом, која се бори против дужничке кризе и рецесије, наведено је у саопштењу из канцеларије председника.

Монти ће поднети неопозиву оставку када се увери да ће парламент моћи да усвоји закон о буџету за 2013. годину, о чему ће се консултовати с политичким лидерима.

Приликом изгласавања поверења Монтијевој влади прошле седмице, Берлусконијева партија Народ слободе била је уздржана.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи