Читај ми!

Берлускони поново кандидат за премијера?

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони поново би могао да се кандидује за председника владе, најављено из његове партије Народ слободе.

Партија Народ слободе (ПДЛ) Силвија Берлусконија најавила је да би бивши италијански премијер следеће године могао поново да се кандидује за председника владе.

ПДЛ је отказао изборе за руководство странке, а генерални секретар партије Анђелино Алфано рекао је да ће се Берлускони поново кандидовати за премијера, пренео је Би-Би-Си.

Та странка се синоћ уздржала приликом гласања о поверењу влади Марија Монтија у Доњем дому парламента.

Монтијева влада је, ипак. добила поверење у оба дома парламента.

Берлускони (76) је поднео оставку 2011. године због економске кризе која потреса Италију, а у октобру ове године осуђен је због утаје пореза.

Бивши премијер, који је био на тој функцији три мандата, рекао је у среду да је "засут захтевима да се што пре врати у политичку арену", мада је раније одбацивао ту могућност.

Аналитичари сматрају да одлука ПДЛ-а да се уздржи од гласања о поверењу показује да та партија жели да се дистанцира од политике Монтијеве владе уочи избора предвиђених за март 2013. године.

Монти је заменио Берлусконија на челу владе пре годину дана и покренуо је непопуларни програм реформи ради изласка земље из кризе.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи