Читај ми!

Обама најутицајнији на свету

На Форбсовој листи најутицајнијих људи на свету први Барак Обама, следе Ангела Меркел и Владимир Путин, а за њима Бил Гејтс.

Амерички председник Барак Обама је најмоћнији човек на свету и налази се на првом месту овогодишње Форбсове листе најутицајнијих људи на свету.

Након победе на председничким изборима прошлог месеца, Обама ће имати на располагању још четири године да спроведе своју агенду.

Како наводи магазин, иако се суочава са великим изазовима, Обама остаје неприкосновени командант најмоћије армије на свету и налази се на челу економске и културне суперсиле.

За њим следе немачка канцеларка Ангела Меркел, која је и најутицајнија жена на свету, руски председник Владимир Путин, па власник "Мајкрософта" Бил Гејтс.

На петом месту је папа Бенедикт Шеснаести, затим председник Америчких федералних резерви Бен Бернејк, а саудијски краљ Абдулах бин Абдул Азиз ел Сауд је на седмом месту.

Председник Европске централне банке Марио Драги је на осмом месту, Сји Ђинпинг, будући кинески председник, на деветом, док је на десетом британски премијер Дејвид Камерон.

Најмлађи на листи са 71 именом је и даље власник "Фејсбука" Марк Закерберг (29) који је са деветог пао 25. место.

Известан број угледних људи више се не налази на листи, као што су кинески председник Ху Ђинтао и америчка државна секретарка Хилари Клинтон.

Форбс наводи да су имена на листи бирана по четири критеријума: у обзир је узет број људи на које те особе утичу, финансијска средства која контролишу, у којим сферама имају утицај и начин на који врше своју власт.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи