Протест лекара у Шпанији

Више десетина хиљада лекара, болничарки и здравственог особља протестовало је у Мадриду због мера штедње и приватизације.

У знак протеста против мера штедње и приватизације више десетина хиљада лекара, болничарки и здравственог особља демонстрирало је улицама Мадрида.

Обучени у бело, демонстранти су узвикивали "Јавно здравство" и "Здравство је право. Борићемо се."

Болничко особље је током неколико седмица окупирало око 20 болница у Мадриду и околини у знак протеста због одлуке регионалне владе да приватизује шест болница у оквиру смањења буџета планираног за 2013. годину.

Здравствени сектор плаћа тешку цену за политику стезања каиша коју спроводи десничарска влада премијера Маријана Рахоја која покушава да смањи јавни дефицит, оцењује АФП.

Према проценама владе Шпаније, више од 800.000 људи учествовало је у генералном штрајку 14. новембра широм земље, организованом против мера штедње.

То је био други генерални штрајк за осам месеци у Шпанији, четвртој економији у еврозони, која се налази у дубокој рецесији и где је сваки четврти грађанин остао без посла.

Око 5.000 полицајаца јуче је прошло центром Мадрида у знак протеста због смањења плата, подсећа француска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи