Читај ми!

Венеција под водом

Венеција поплављена, туристи гацају по води, храбрији пливају на трговима. Због поплаве, у Тоскани евакуисано 200 људи.

Скоро три четвртине Венеције данас је поплављено, па бројни туристи гацају по води на Тргу светог Марка, пошто је талас лошег времена захватио северни и централни део Италије.

Историјске палате, продавнице и зграде испуњене су водом у Венецији и локалне власти су потврдиле да је 70 одсто града поплављено, пренела је агенција Ројтерс. 

Ниво вода у лагуни достигао 149 центиментара, што је шести највиши евидентирани ниво од 1872, од када се мери ниво морске воде у лагуни, што је приморало туристе и становнике Венеције да улицама града "гацају" по води до струка.

Венеција се годинама бори са проблемом пораста нивоа морске мора, што утиче на ниво воде у бројним градским каналима, па су градске власти покренуле амбициозан план да се изграде "мобилне баријере" на ушћу у лагуну ради заштите града.

Око 3.000 људи је укључено у тај пројекат који кошта 5,4 милијарди евра и чији је завршетак планиран до 2014. године.

Oко 200 људи вакуисано из својих домова у Тоскани, покрајини која је најтеже погођена невременом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи