Читај ми!

Ухапшени грузијски званичници

У оквиру истраге о злоупотреби службеног положаја ухапшени бивши министар одбране Грузије и садашњи начелник генералштаба. Званичници министраства одбране Грузије сумњиче се да су физички и вербално малтретирали војнике, преноси агенција Франс прес.

Бивши министар одбране Грузије и садашњи начелник генералштаба ухапшени су у оквиру истраге о злоупотреби службеног положаја у претходној влади Михаела Сакашвиија.

Тужилаштво је саопштило да су бивши министар Баћо Акхалаја и начелник генералштаба Ђорђи Каландадзе ухапшени у склопу истраге о наводима да су званичници министарства одбране физички и вербално малтретирали војнике, јавила је агенција Франс прес.

Засад нису званично подигнуте оптужнице, а хапшења су уследила пошто је влада милијардера Биџине Иванишвилија преузела дужност након пораза Сакашвилија на парламентарним изборима прошлог месеца.

Нова влада је обећала да ће решити случајеве прекршаја начињених за време претходне администрације, која је водила државу девет година.

Адвокати који заступају ухапшене изјавили су да су разлози за покретање истраге апсурдни, а Акхалаја, који је земљу напустио после избора, вратио се пре два дана како би одговорио на, како каже, "идиотске" оптужбе.

Акхалаја је био министар одбране од 2008. до 2012. године, а затим је кратко био министар унутрашњих послова од јула до септембра.

Оставку је поднео усред скандала који је избио у земљи након што су обелодањени снимци малтретирања затвореника у грузијским затворима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи