Читај ми!

Уругвај нуди бољу дрогу по истој цени

Влада Уругваја ће контролисати продају марихуане, како би потрошачи добили квалитетнију дрогу по истој цени. Циљ владиног плана је и да сузбије насиље повезано са илегалном трговином дроге.

Продаја марихуане у Уругвају стиже под владину контролу и то уз државни аранжман, како наводе, све у интересу потрошача. Парламент разматра закон о регулацији тржишта те дроге да би она била бољег квалитета, а исте цене као и она која се продаје илегално, рекао је директор Државног савета за дрогу Хулио Калсада.

"Данас марихуана стиже са црног тржишта, помешана са другим супстанцама, или садржи делове биљке који нису за људску употребу. Зато ће држава обезбеди марихуану бољег квалитета", објаснио је Хулио Калсада на конференцији за штампу.

"На црном тржишту 25 грама марихуане кошта 500 песоса (25 долара)", навео је директор Државног савета за дрогу .

Калсада је додао да је у сарадњи са међународним експертима и другим домаћим заинтересованим странама утврђено да цена марихуане коју држава може ставити на располагање за дистрибуцију на легалан начин, не би била далеко од просечне цене на црном тржишту.

Предлог закона којим би држава регулисала производњу и продају марихуане, поднет је Парламенту почетком августа.

Власт намерава да одобри организовано гајење канабиса намењеног за личну потрошњу.

Сваки потрошач ће имати личну анонимну баркод картицу помоћу које би могао да легално купи по 40 грама марихуане месечно, пише уругвајска штампа.

Циљ тог владиног плана је сузбијање насиља повезаног с илегалном трговином дрогом.

Поседовање за личну употребу и уживање канабиса нису ни сада кажњиви у Уругвају, али трговина и гајење јесу. У тој земљи са 3,2 милиона становника око 20.000 људи редовно пуши марихуану.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи