Читај ми!

Сваки пети Рус жели да емигрира

Више од 22 одсто грађана Русије жели да се трајно пресели у неку другу земљу. Међу њима је највише оних од 18 до 39 година са високим образовањем. Број оних који желе да се преселе сваке године се повећава.

Сваки пети становник Русије жели да напусти земљу и да се трајно пресели у неку другу, резултати су истраживања јавног мњења руског независног Центра "Левада".

Истраживање, спроведено у септембру, показује да 22 одсто грађана размишља о пресељењу и да њихов број сваке године расте, а само од лета 2009. године повећао се за пет одсто, наводи Центар "Левада".

Анкета је показала да је у тој категорији највише грађана узраста од 18 до 39 година (41 одсто), са високим образовањем, мушкараца, Московљана и становника мањих градова.

Према мишљењу социлога тог центра, пораст броја оних који желе да заувек напусте Русију може бити повезан с финансијском нестабилношћу и неизвесном будућношћу.

Проценат оних који о пресељењу у друге земље уопште не размишљају је, према истраживањима, 74 одсто. Анкета коју је ове године спровео Центар "Ромир" показала је да скоро трећина грађана (31 одсто) жели да заувек напусти земљу.

Према тој анкети, за последњих седам година број грађана који желе да се преселе порастао је за 12 одсто. Као привлачне земље грађани су наводили Европу, Северну Америку, Аустралију и Нови Зеланд.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи