Пао мост у Словачкој

Четворица радника погинула, а 14 је повређено у несрећи на истоку Словачке, када се приликом бетонирања на раднике срушио мост.

У несрећи на истоку Словачке, када се поподне приликом бетонирања на раднике срушио мост преко аутопута у изградњи, погинула су четворица радника а 14 је повређено, најновији је биланс несреће.

Тројица радника погинула су на лицу места на градилишту аутопута близу места Курими, а у болници у Кошицама преминуо је и четврти, који је хеликоптером пребачен у болницу у критичном стању.

Са тежим повредама у болнице у Левочи, Попраду и месту Спишка Нова Вес превезена су још тројица радника, док су остали збринути у болницама са лакшим повредама.

"Верујем да овде није била у питању штедња на погрешном месту", изјавио је словачки министар Роберт Калињак, који је обишао место несреће.

Министар је додао да је вероватно попустила челична конструкција, а премијер Роберт Фицо поручио је да несрећа те врсте мора темељно да се истражи.

Мост гради чешко предузеће "Бегл анд Крисл", које одговара са још пет предузећа пред судом за трагичну железничку несрећу 2008. године, крај места Студенка у Чешкој, када се на воз из Пољске срушио мост, где је погинуло осморо људи а неколико десетина је повређено.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи