Читај ми!

Ухапшена вођа ЕТА

Једна од осумњичених вођа баскијске сепаратистичке организације ЕТА Изаскун Лесаку ухапшена је у граду Макон, на истоку Француске.

Припадници француске полиције ухапсили су Изаскун Лесаку, једну од осумњичених вођа баскијске сепаратистичке организације ЕТА у граду Макон на истоку земље, саопштило је Министарство унутрашњих послова Шпаније.

Лесака, коју сматрају једном од три водеће личности ЕТА, ухапшена је у једном хотелу, 70 километара даље од Лиона, заједно са још једним чланом ЕТА чији идентитет још није потврђен, навело је министарство у саопштењу.

Оба члана ЕТА била су наоружана и њихово хапшење уследило је после више хапшења у Француској, Шпанији и Великој Британији ове године у оквиру заједничке операције против ЕТА.

Та шпанска сепаратистичка организација је у октобру објавила да одустаје од оружане борбе за незавиност током које је за четири деценије погинуло више од 800 људи.

Ипак, припадници организације одбили су да предају оружје, па су хапшења њених припадника и откривање залиха муниције настављена, преноси Ројтерс.

Шпанска влада захтева да се ЕТА расформира и преда оружје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи