Читај ми!

Тропска олуја на Филипинима

Најмање 24 особе погинуле, а шесторо се води као нестало у тропској олуји која је погодила Филипине. Метеоролози упозоравају да би олуја могла да прерасте у тајфун изнад Јужног кинеског мора, и да ће до северне обале Вијетнама доћи до недеље.

Биланс жртава тропске олује "Сон-Тин", која је протутњала централним делом Филипина, а затим кренула ка Вијетнаму, порастао је на најмање 24, док се шеторо људи воде као нестали, саопштили су званичници.

Канцеларија за цивилну одбрану доставила је нове извештаје о жртвама током ноћи, у којима се наводи да је половина људи настрадала у поплавама у централном и јужном делу земље, јавио је АП.

Претходно је саопштено да је у урагану нестало деветоро људи, али је у међувремену троје пронађено живо.

Више од 30.000 људи, који су раније ове недеље остали заробљени у филипинским лукама, наставили су пут након што је олуја напустила подручје Филипина.

"Сон-Тин" се сада креће према Вијетнаму брзином од 22 километра на сат, уз максималне ударе ветра од око 100 километара на сат.

Метеоролози упозоравају да би ова тропска олуја могла да прерасте у тајфун изнад Јужног кинеског мора, а да ће до северне обале Вијетнама доћи до недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи