Читај ми!

Азиланти као курири албанске нарко-банде

Албански трговци дрогом користе азиланте као курире и дилере, саопштио Европол. У акцији хапшења у Француској и Швајцарској заплењена већа количина дроге, а "сва ухапшена лица говоре албански", наводи се у саопштењу.

Европска полицијска служба Европол објавила је да је разбила мрежу од 48 припадника албанске мреже трговаца дрогом, који су као курире и дилере користили азиланте, саопштено је из седишта те службе у Хагу.

У симултаној акцији хапшења у Француској и Швајцарској, која је изведена 16. октобра, учествовало је укупно 400 полицајаца из три државе, наводи се у саопштењу.

Европол тврди да је банда била високо организована и да је, осим осталог, користила азиланте као курире, а понекад и као дилере дроге.

Група је оперисала у Француској, Швајцарској и Немачкој, а приликом хапшења заплењено је девет килограма кокаина, мања количина хероина и више од 50 килограма супстанце за мешање наркотика.

Сем тога, одузети су и луксузни аутомобили, међу којима "ауди", бе-ем-ве и "јагуар", и неколико десетина хиљада евра и швајцарских франака у кешу.

Иако се у саопштењу не наводи да ли је реч о грађанима Албаније или неке друге земаље, Европол наглашава да "сва ухапшена лица говоре албански".

Европол подсећа да је у јануару ове године ухапшена трочлана албанска банда која се такође бавила трговином наркотицима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи