Читај ми!

Драконске казне учитељима због пушења

Петорица учитеља у Јапану кажњена са 6.300 долара због кршења одредбе о забрани пушења на јавним местима.

Петорица учитеља у Јапану, који су се искрали из школског дворишта да би попушили цигарету између часова, кажњена су високим новчаним казнама, саопштиле су просветне власти.

Образовни одбор је свакоме од петорице учитеља одредио казну од 500.000 јена (6.300 долара) након што су ухваћени да су пушили на јавном месту.

Учитељи, који сви раде у западном граду Осаки, кажњени су по уредби из 2008. године тадашњег гувернера префектуре Тору Хашимото, по којој је уведена потпуна забрана пушења у свим школама којима управљају локалне власти, пренео је АФП.

За разлику од других земаља у Јапану је дозвољено пушење у баровима и ресторанима. Међутим, законом је забрањена употреба дувана на улицама, железничким и аутобуским станицама.

И док су на паклицама цигарета истакнута упозорења да су оне ризичне по здравље и спроводе се кампање против пушења, оне нису толико упадљиве као у другим развијеним земљама и проценат Јапанаца који пуше је у поређењу с њима веома висок.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи