Читај ми!

Оставка министра због веза са јакузама

Министар правде у Јапану, Кеишу Танака, поднео оставку после признања да је имао везе са припадницима јапанске мафијашке организације, јакузама.

Јапански министар правде, Кеишу Танака, поднео је оставку пошто је признао да је у прошлости имао везе са припадницима јапанске мафијашке организације, тзв. јакузама.

Танака је неколико дана био под јаким притиском да поднесе оставку, због чега је премијеру Јошихику Ноди предао писмо оставке, наводи агенција Франс прес.

"Премијер је прихватио његову оставку, мада је због ње разочаран", рекао је портпарол јапанске владе Осаму Фузимура.

Фузимура је рекао да је Танака оставку поднео из здравствених разлога, али су јапански медији објавили да је његова одлука повезана са наводима према којима је он у прошлости имао везе да традиционалном јапанском мафијашком групом.

Министра правде је именован 1. октобра, али је само 12 дана касније, пошто је у јапанском недељнику Шукан Шиншо објављен текст о томе, био приморан да призна да је пре 30 година имао блиске везе са јакузама.

Танака је признао да је присуствовао једној забави коју је организовао шеф криминалне групе Јокохама.

"Да сам знао да је ту забаву организовао члан синдиката криминалаца сигурно тамо не бих ишао", рекао је Танака.

Јапанска опозиција, на чијем је челу бивши јапански премијер Шинзо Абе, тражила је од премијера да одмах распусти владу и да распише изборе, који су били предвиђени најкасније током лета следеће године.

Јакузе су припадници традиционалног синдиката организованог криминала који су укључени у шверц дроге, корупцију, организовање проституције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи