Читај ми!

Либан се не смирује

Немири у Бејруту и јутрос. Ноћас најмање двоје људи погинуло, а 16 повређено у сукобима сунита и шиита у више либанских градова.

Припадници војске и група наоружаних људи разменили су данас ватру у сунитском кварту Бејрута, јавила је агенција Франс прес.

Наоружани сунитски нападачи отворили су ватру на војнике у кварту Тарик ал-Ждиде, упоришту присталица бившег сунитског премијера Саада Харирија. Војска је одговорила на напад.

Јутрос су нападачи наоружани калашњиковима, с црним маскирним капама, блокирали саобраћајнице недалеко од већински сунитског дела града.

Либан се не смирује од бомбашког напада у Бејруту прошлог петка. У сукобима сунитиских и шиитских наоружаних нападача у Либану су током ноћи, према најновијим подацима, погинуле најмање две, а повређено 16 особа.

Према речима либанских безбедносних званичника борбе и даље трају.

Један човек је убијен у пуцњави у Вади Зајнеху, северно од града Сидона, а једна особа је погинула у борбама у Триполију.

У сукобима је повређено најмање шест људи у Бејруту и 10 у Триполију.

Нереди трају од петка, када је у бомбашком нападу убијен шеф обавештајне службе Снага унутрашње безбедности, генерал Вишам ел Хасан, за шта су опружене просиријске фракције у Либану.

После сахране генерала, либанског патриоте, стотине демонстраната покушале су у недељу да упадну у зграду Владе коју сматрају одговорном за његову смрт.

У Либану расту тензије између шиита, који углавном подржавају режим сиријског председника Башара ал Асада, и сунита који подржавају сунитске побуњенике у Сирији, а све се више страхује да ће се сукоби из Сирије прелити у Либан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи