Читај ми!

Клизиште затрпало школу у Кини

У југозападној кинеској провинцији Јунан 18 ђака затрпано, када је клизиште срушило основну школу.

Клизиште је затрпало 18 ђака у школи у југозападној кинеској провинцији Јунан, јавили су државни медији.

Кинеска агенција Синхуа је пренела да су школа са једном учионицом и две пољопривредне зграде затрпане клизиштем у селу Џенхе у планинској области провинције. Поред деце затрпан је један сељак.

У нормалним околностима ђаци данас не би били у школи јер се у Кини ове недеље не ради због прославе државног празника. Међутим, ученици у основној школи Јуфанг, коју је у 8 сати по локалном времену погодило клизиште, надокнађивали су пропуштене часове због земљотреса 7. септембра, који је оштетио школу.

Село Џехе је у региону који је најтеже био погођен земљотресом од 5,6 степени по Рихтеру, прошлог месеца. Школе су у тој регији после земљотреса и смиривања тла биле затворене до 25. септембра када су обновиле наставу.

Агенција Синхуа је навела да се од клизишта спасила једна трочлана породица. Власти су одмах евакуисале становнике из околине на безбеднији терен и упутиле спасиоце на место несреће.

У прошломесечном земљотресу погинуло је преко 80 људи, 820 је повређено а 201.000 је расељено.

Након несреће многи су на интернету поставли питања зашто су деца била у школи у дане празника и зашто власти после земљотреса нису појачале мере безбедности и испитале терен посебно око објеката као што су школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи