Читај ми!

Двојица од тројице ухапшених у случају Бањска одбили да се изјасне о кривици

Тројици Срба ухапшених током сукоба у Бањској прошле године, настављено је суђење у Основном суду у Приштини, на којем су Владимир Толић и Благоје Спасојевић одбили да се у овој фази поступка изјасне о наводној кривици.

Трећи оптужени Душан Максимовић рекао је да се не осећа кривим и да нема никакве везе по наводима оптужнице за тероризам и рушење уставног поретка.

Његов бранилац, адвокатица Јована Филиповић, медијима је пренела да ће у складу са његовим одбацивањем кривице поднети захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

"Након тога ће суд, приликом разматрања доказа, бити истог става као ми", рекла је Филиповићева.

Бранилац Владимира Толића, адвокат Милош Делевић рекао је након рочишта да не могу да прихвате оптужницу, њену садржину, а посебно квалификације дела.

“Наравно, не споримо да је био припадник оружане групе која се задесила у Бањској тог дана. Међутим, за сада не можемо прихватити ову садржину оптужнице. Ми ћемо искористити право на приговор на оптужницу. Видећемо мишљење председника већа, по потреби евентуално и Апелационог суда, али и Врховног", рекао је адвокат Делевић.

Владимир Толић, Благоје Спасојевић и Душан Максимовић ухапшени су током оружаног сукоба групе наоружаних српских цивила и полиције у Бањској 24. септембра прошле године. Оптужени су за наводни тероризам и рушење уставног поретка.

Судија у случају Арбен Хоти рекао је да се изјашњавање оптужених може тумачити као одбијање кривице.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи