Читај ми!

Немири у Киргизији

Сукоби полиције и демонстраната у престоници Киргизије Бишкеку. Полиција блокирала улазе у зграде Владе, 10 особа повређено, троје са прострелним ранама.

Демонстранти у Бишкеку који су тражили оставку премијера Киргизије и других високих званичника сукобили су се с полицијом у покушају да уђу у парламент и зграду владе.

Око хиљаду људи се окупило на протесту који су организовали националистички политичари Сапар Жапаров и Камчибек Ташијев са захтевом да се национализује рудник злата Кумтор из којег је у последњих неколико година било више токсичних изливања у оближњу реку.

Полицијаци су блокирали улаз у зграде владе користићи псе и димне бомбе.

Министарство здравља је саопштило да је у болнице примљено 10 људи од којих троје због прострелних рана, а званичници кажу да међу повређенима нема полицајаца.

Киргизија, бивша совјетска република, и у њој се налази америчка ваздушна база за подршку операција у Авганистану.

Жапаров и Ташијев су чланови националистичке опозиционе партије Ата-Журт (Отаџбина) која је највећа странка у Киргизији, а на челу владе је Жанторо Сатибалдијев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи