Читај ми!

Суровост нарко картела

На западу Мексика пронађено седам обезглављних и спаљених тела. Мексичка влада саопштила да је највероватније реч о убиству повезаном са ратом нарко картела.

Седам обезглављених тела, исечених на комаде и спаљених, остављено је поред главног аутопута на западу Мексика, саопштила је влада, додајући да је највероватније реч о убиству повезаном с ратом нарко картела.

Тела су пронађена у пластичним кесама у приколици спаљеног камиона у држави Мичоакан. У истој области, познатој по нарко картелима, прошле недеље је пронађено 17 тела.

Камион у којем су тела пронађена украден је почетком месеца у граду Уруапан, упоришту нарко картела Витезови темплари. Идентитет жртава биће тешко утврдити, због стања у којем се тела налазе, пренео је Ројтерс.

У рату међу нарко картелима и њиховим сукобима са безбедносним снагама, од краја 2006. убијено је најмање 55.000 људи.

Тада је, сада одлазећи председник Фелипе Калдерон, дошавши на власт, прогласио рат против трговаца дрогом.

Најмање 8.000 тела, која до сада нису идентификована, остављено је широм Мексика од 2006, показују подаци владине Националне комисије за људска права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи