Читај ми!

Рик Пери: Па, деси се...

Маринци који су уринирали по телима мртвих талибана "нису криминалци, већ деца која су направила глупу грешку", рекао један од републиканских кандидата Рик Пери.

Гувернер Тексаса и један од републиканских кандидата Рик Пери оптужио је администрацију Барака Обаме да је преувеличала цео случај уринирања маринаца по телима мртвих талибана који се, прошле недеље, појавио у јавности.

Називајући маринце у видео-снимку "децом", Пери је рекао да су војници очито погрешили и да то нису смели да ураде. Републикански кандидат се, ипак, успротивио покретању судског поступка против маринаца.

"Називати их криминалцима је превише. Мислим да се тиме шаље лоша порука", истакао је Пери.

Пери, бивши пилот америчког ваздухопловства, рекао је да оружане операције могу да измене понашање. "Постоји слика легендарног америчког генерала Џорџа Патона да уринира у Рајну пред крај Другог светског рата", додао је републикански кандидат.

"Упркос чињеници да није забележено, британски ратни премијер Винстон Черчил исто то је урадио на Зигфрид линији", истакао је Пери.

Команда америчке војске именовала је истражну комисију која за задатак има утврђивање чињеница које су до тога довеле.

"Скрнављење, исмевање, ругање, сликање и снимање мртвих непријатеља убраја се у тешко кршење Закона о оружаним сукобима", оценио је генерал Куртис Скарпиоти, главнокомандујући официр коалиционих снага у Авганистану.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи