Читај ми!

Број погинулих у невремену у САД порастао на 52 - скоро пет милиона људи без струје, отказано више од 800 летова

Најмање 52 особе погинуле су у невремену које је изазвао ураган "Хелена", објавио је АП. Без струје је остало 4,6 милиона људи.

Гувернери америчких савезних држава Флориде, Џорџије, Алабаме, Каролине и Вирџиније прогласили су ванредну ситуацију у својим државама.

Гувернер Џорџије Брајан Кемп изјавио је да су десетине људи и даље заробљене у зградама оштећеним ураганом 4. категорије, преноси АП.

Ураган категорије 4 погодио је синоћ регион Биг Бенд на Флориди, а данас је ослабио изнад Џорџије.

У западној Северној Каролини појавила су се клизишта, а због поплава је затворен главни ауто-пут. Због поплава је више десетина особа било заробљено на крову једне болнице у Тенесију.

Према АП-у, смртни случајеви су забележени на Флориди, у Џорџији, Северној Каролини, Јужној Каролини и Вирџинији.

Поплављене куће, евакуисани становници Њупорта 

У насељима која се налазе недалеко од центра Тампе и у којима живи око 5.000 људи, поплављене су куће, предузећа и станови. Становници су евакуисани из Њупорта у Тенесију, града са око 7.000 људи, због забринутости да би брана која се налази у близини могла да пукне.

Торнада су погодила поједине области, укључујући и једно у округу Неш у Северној Каролини, где су четири особе тешко повређене.

За 48 сати у Атланти је пало 28 центиметра кише, највише што је град видео откако је почело вођење евиденције 1878. године, саопштила је Канцеларија државног климатолога Џорџије на Иксу.

Отказано више од 800 летова

Широм земље отказано је више од 800 летова, наводи Еј-Би-Си њуз.

Највећи број летова отказали су Међународни аеродром "Шарлот Даглас" у Северној Каролини, Међународни аеродром Хартсфилд-Џексон Атланта и Међународни аеродром Тампа на Флориди.

Ураган је ослабио на категорију 1, са максималном брзином од 120 километара на час, али званичници су рекли да су временски услови и даље опасни по живот и позвали становништво да остане у склоништима, објавио је Национални центар за урагане.     

У планинама Северне Каролине пало је и до 25 центиметара кише. 

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи