Читај ми!

Бомбом на верску поворку

Експлодирала бомба на путу којим је пролазила верска поворка у Пакистану. Погинуло 18 људи, док је 30 рањено.

Осамнаест људи је погинуло, а 30 је повређено у експлозији током процесије шиитских верника у Пакистану, саопштила је полиција, преноси Ројтерс.

Експлозија се догодила у области Рахим Јар Кан у централној пакистанској провинцији Пенџаб где су се шити окупили да обележе свој верски празник, 40. дан жалости због смрти унука пророка Мумахеда, имама Хусеина.

Бомба је експлодирала док су људи излазили из џамије, рекао је шеф полиције те области Сохаил Шата. Према свему судећи, бомба је била постављена на путу где је предвиђено да прође поворка.

"Одјекнула је снажна детонација и сви смо се разбежали. Прекрио нас је облак прашине, а многи су погинули на лицу места", рекао је један од учесника поворке Имран Икбал.

Првобитно се веровало да је експлозију изазвао електронски вод, али је касније утврђено да је ипак реч о бомби. За овај напад ниједна група засад није преузела одговорност.

У нападима сунита последњих недеља на југоистоку Пакистна убијено је више десетина шита, преноси агенција Франс прес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи