Читај ми!

Расте број жртава на нафтној платформи

Руске спасилачке службе пронашле су још 16 тела радника који су настрадали када се нафтна платформа преврнула у Охотском мору. Четрнаест радника успело је да се спасе, док се 33 и даље воде као нестали.

У несрећи на руској нафтној платформи "Колскаја" када се платформа преврнула код острва Сахалин у Охотском мору, погинуло је 20 особа. Првобитно је потврђено да су четири особе изгубиле живот, али је током ноћи пронађено још 16 тела. Четрнаест радника успело је да се спасе, док се 33 и даље води као нестало.

Чамац са петнаестак особа примећен је на пучини код острва Сахалин, на руском Далеком истоку, а верује се да је реч о радницима са руске нафтне платформе која је потонула у недељу.

"Из авиона је примећен спасилачки чамац са око 15 људи. Још није познато јесу ли живи или мртви", рекао је директор компаније АМНГР која је власник платформе Јуриј Мелихов. "Бродови су послати у ту зону", додао је Мелихов.

Међутим, представница за штампу локалног огранка руског министарства за хитне ситуације Светлана Алексејева рекла је да те информације нису тачне.

До сада се зна да је погинуло најмање 16 радника са платформе, док се 33 особe сматрају несталим.

Од 14 преживелих, пронађених током ноћи, троје се налази на броду "Магдан", док су остали превезени хеликоптерима на копно ради указивања лекарске помоћи.

Нафтна платформа се јуче преврнула због олује и потонула за само двадесет минута у леденим водама код острва Сахалин, на далеком истоку Русије.

Несрећа се догодила 200 километара од обале Сахалина, док је тегљач по олујном ветру и на температури од минус 17 степени Целзијуса вукао платформу од полуострва Камчатке.

Руски председник Дмитриј Медведев наредио је да се спроведе истрага о овој трагичној несрећи.

Спасилачка операција ће трајати читаву ноћ, а гувернер северне Мурманске области из које је 33 од укупно 67 чланова посаде, Дмитриј Дмитријенко је у саопштењу навео да треба веровати "да још увек постоји нада да преостали чланови посаде буду спасени".

Званичници спасилачке службе одбијају да кажу да ли постоји нада да се нађу преживели, с обзиром да мокра одећа може да штити само шест часова на леденој температури, након чега почиње хипотермија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару