Читај ми!

Без промене резултата избора

Оптужбе о изборним неправилностима обухватају минималан број гласачких листића и никако не могу да доведу у питање изборне резултате, изјавио портпарол руског премијера Дмитриј Песков. У Москви одржан митинг подршке владајућој Јединственој Русији.

Руске власти сматрају да оптужбе опозиције о неправилностима на парламентарним изборима обухватају минималан број гласачких листића и да никако не могу да буду доведени у питање изборни резултати, изјавио је Дмитриј Песков, портпарол руског премијера Владимира Путина.

"Чак и ако саберете сва та наводна сведочења, она се односе на око 0,5 одсто укупног броја гласачких листића. Дакле, чак и да хипотетички прихватимо могућност њиховог оспоравања пред судом, то ни у којем случају не може довести у питање легитимитет избора или коначне резултате", рекао је Песков агенцији Франс прес.

Након парламентарних избора 4. децембра, појавиле су се бројне оптужбе о изборним неправилностима. Руска опозиција, која је у суботу у Москви окупила између 50 и 80 хиљада демонстраната, оптужује власти за изборну крађу и тражи поништавање избора.

Председник Русије Дмитриј Медведев одбацио је јуче, на друштвеној мрежи Фејсбук, критике опозиције због изборне победе његове странке, али и навео да је наложио да се провере све тврдње о непоштовању изборних прописа.

Митинг подршке Јединственој Русији

Као својеврстан одговор на окупљање опозиције, у Москви је одржан митинг подршке владајућој Јединственој Русији.

Учесницима митинга обратио се амбасадор Русије у НАТО Дмитриј Рогозин који је рекао да "само Русија има лидера који може да се одупре диктату Вашингтона - премијера Владимира Путина".

Рогозин је рекао да данас у Европи постоје силе које размишљају о Русији и само чекају тренутак да искористе њене слабости.

Руски амбасадор у НАТО истакао је да Русија пролази кроз тешко време и да је "Путин спреман да одбрани Русију, а ми смо спремни да га подржимо". Он је све грађане Русије позвао на заједништво, укључујући и оне који су протестовали због наводних неправилности током избора, 4. децембра, тражећи њиохово понављање.

Члан Председништва Јединствене Русије Андреј Исајев захвалио је "свима који су потврдили да воле своју земљу", а то су према његовим речима присталице Путина и председника Дмитрија Медведева.

Скуп који је трајао сат времена одржан је на Мањежном тргу пред неколико хиљада окупљених међу којима су били чланови покрета "Наши" и "Млада гарда", као и представници синдиката, организације војних ветеран и присталице Јединствене Русије.

Први канал националне телевизије јавио је, позивајући се на званичне изворе МУП-а, да је на Тргу било око 25.000, док се већина медија слаже у процени да је тај број између пет и седам хиљада, што је упола мање од онога што су најавили организатори уочи митинга.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару