Читај ми!

Барак: Пад Асада благослов

Сиријски председник Башар ал Асад пашће за неколико недеља и то ће бити благослов за Блиски исток, рекао израелски министар одбране Ехуд Барак.

Министар одбране Израела Ехуд Барак је прогнозирао пад породице сиријског председника Башара ал Асада у року од неколико недеља, оценивши да ће то бити благослов за Блиски исток.

"Нешто није у реду са том породицом, начин на који потискује вољу сиријског народа, убија га, побија сопствени народ", рекао је Барак, на конференцији у Бечу.

Израелски министар је такође истакао да би конфликт у Либији текао другачије да је либијски лидер Муамер Гадафи рекао да има нуклеарно оружје.

Изреалски министар одбране је рекао да би владајуће свештенство у Ирану могло да употреби нуклеарно оружје да би ојачало своју власт и истакао да свет мора хитно да тој држави наметне паралишуће санкције.

Одговарајући на питање о изгледима за напад Израела на иранска нуклеарна постројења, Барак је изразио уверење да још увек има "времена за хитне, свеобухватне, паралишуће" казнене кораке против иранске трговине нафтом и централне банке, пренели су израелски медији извештаје Ројтерса.

"Ништа мање од те врсте санкција неће деловати", рекао је Барак, нагласивши да постоји потреба за "директним нападом, изолацијом од стране целог света" на иранску централну банку.

"Тај режим у Ирану, ајатоласи, они неће бити тамо верујем за 10 до 15 година. То је против природе иранског народа и онога што се дешава широм света", нагласио је Барак. 

"Али ако постану нуклеарни, они би могли да осигурају још један слој имунитета, политичког имунитета на исти начин на који је Ким Џонг-ил осигурао свој", сматра министар.

Барак је раније овог месеца рекао да напад на Иран неће одмах уследити и да је преостало неколико месеци да се одлучи о таквој акцији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару