Туристички караван "Моја Србија" у Нишу

Промотивни туристички караван "Моја Србија" који је кренуо пре седам дана из Ужица са циљем да промовише туристичку понуду Србије на домаћем тржишту, данас је у Нишу. Тамо су сем града домаћина своје туристичке бисере представиле и општине које гравитирају Нишу.

Чувена белопаланачка баница, сврљишки балмуж, пиротска пеглана кобасица, нишки џез фестивал Нишвил и јединствена Ћеле кула, Ђавоља варош код Куршумлије само су неки од адута тамошњих угоститеља којима ће, очекују, привући домаће госте. Наравно, уз живописну природу, обичаје и богату историју.

"Очекујемо да што више домаћих гостију дође у Сврљиг и да се повећа приход у локални буџет", каже Јелена Трифуновић, председник Општине Сврљиг.

"Укључили смо се у акцију Владе Србије и дајемо попуст од пет одсто на аранжмане у Пролом бањи до краја године", каже Славиша Јовановић, Планинка Куршумлија.

Урош Парлић из Туристичке организације Ниш каже да прошле године имали раст-за девет одсто број гостију и 11 одсто број ноћења, а ове године за прва четири месеца повећање броја гостију 17 одсто и 21 одсто ноћења.

Према интересовању посетилаца, међу Нишлијама је доста оних који ће летовати у Србији.

"Ове године ићи ћу у Луковску Бању, то ми одговара, планирам у августу да одем. Углавном смо летовали на мору, али сада ћемо у бањи. За мене је Војводина до сада била непозната, Нови Пазар је бум за мене", кажу грађани.

Више домаћих туриста у српским бањама, селима, планинама циљ је кампање Туристичке организације Србије.

"Наша кампања коју смо водили у зимском периоду резултирала је повећањем броја домаћих туриста за девет одсто у нашим зимским центрима. Надамо се да ће бар за толико да се повећа и број гостију у летњем периоду после ове кампање "Моја Србија", каже Сандра Влатковић, Туристичка организација Србије.

Посетиоци могу да учествују и у наградној игри "Колико познајеш Србију" и можда освоје летовање. Караван после Ниша у суботу гостује у Лесковцу.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару