После смене усавршавање

Министарство здравља разрешило је функције директорку Специјалне болнице у Сокобањи др Љиљану Исаковић. Агенција за борбу против корупције дала је препоруку за њено разрешење још марта прошле године, због утврђене злоупотребе службеног положаја по неколико основа.

Агенција за борбу против корупције обавестила је пре два дана јавност да је Министарство задравља разрешило са функције директорке Специјалне болнице у Сокобањи др Љиљану Исаковић, која је на том месту од 2002. године

Министарство здравља разрешило је директорку Љиљану Исаковић још 20. априла, али тек пошто јој је, после више од 12 година, истекао мандат.

„Како је директорки истекао мандат, а сходно Закону о здравственој заштити, уколико Управни одбор установе не изабере директора, оснивач, односно Министарство здравља, именоваће вршиоца дужности на шест месеци”, наводи се на сајту Агенције за борбу против корупције.

Управни одбор болнице, који је после смене др Саше Живића, добио новог председника запосленог у Електродистрибуцији Београд, уочи расписивања конкурса, одобрило је промену Статута болнице. Сагласност је за мање од 24 сата дало и Министарство здравља, што је посебно изненадило запослене са статусом узбуњивача.

У међувремену, пресудом Апелационог суда, на посао је, после пет година, враћена главна сестра Болнице, која се успротивила малверзацијама са лековима.

На конкурс се јавило пет кандидата, а зашто Управни одбор није изабрао новог руководиоца Болнице, и даље се нагађа.

Др Љиљана Исаковић, за коју је Агенција за борбу против корупције утврдила злоупотребу службеног положаја, сада је помоћник директора за Поликлиничко-дијагностичку службу.

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу, у поступку против осумњичне докторке Исаковић, сада изводи доказе финансијским вештачењем.

Како сазнајемо, др Исаковић је, уз сагласност Стручног савета болнице, тренутно на усавршавању из ехокардиографије.


rts.nis@rts.rs
018 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару