Неискоришћене предности нишког аеродрома

У Врању су, на састанку представника нишког аеродрома "Константин Велики" и привредника из Пчињског округа, представљене могућности коришћења карго и путничког саобраћаја тог аеродрома и улога коју може имати у развоју привреде тог дела Србије.

Потенцијали карго, чартер и путничког саобраћаја са нишког аеродрома "Константин Велики" нису довољно искоришћени, а близина аеродрома отвара могућности бољег пословања компанија са југа Србије.

Аеродорм је удаљен око 100 километара од Врања, а за привреднике с југа Србије
представља шансу за бољи и бржи транспорт робе.

"Јумко је раније била извозна компанија", подсећа Бранислав Поповић, "сада ради мање послове за извоз, али сваки посао који се уговори са страним земљама, са наменском индустријом је шанса да Јумко ради боље, квалитетније и за веће цене."

Активирање нишког аеродрома допринеће бољој комуникацији пословних људи, са Европом и осталим дестинацијама, сматра Радисав Ивановић, из компаније "Симпо", а биће значајно и за приватни саобраћај људи са тог подручја.

Карго чартер саобраћај функционише из Ниша, највише се извози роба за потребе наменске индустрије. Предност нишког аеродрома су ниже цене услуга, кажу у том јавном предузећу, и то што аеродром није оптерећен тим видом саобраћаја.

"Наш интерес је да се у наредном периоду повећа број компанија које би сарађивале са нишким аеродромом", истиче Живојин Тасић, директор карго саобраћаја аеродрома "Константин
Велики". "Постоје и одређене агенције, робни агенти који раде у наше име и потписују уговоре са нашим компанијама."

Нишки аеродром је међународни аеродром отворен за све типове ваздухоплова дужине крила до 52 метра, објашњава Владица Ђурђановић, в.д. директора аеродрома "Константин Велики": "Целокупна привреда југа Србије може користити услуге карго саобраћаја у зависности од робе коју они производе у овом делу Србије."

Са нишког аеродрома "Константин Велики" последње две године није било летова. Од краја јуна из Ниша ће летети мађарска нискотарифна авио компанија Визер, ка Малмеу и Базелу.

rts.vranje@rts.rs
017 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару