Пруга остала без воза

Од 6. маја због квара на возилима, нема путничког саобраћаја на прузи Зрењанин - Панчево. Због тога су мештани села уз пругу незадовољни, сматрају да је то најава гашења саобраћаја, који је селу Орловат једина директна веза са Панчевом.

Гордани Вијатов из села Орловат воз је најједноставнији начин да стигне до Београда, где продаје своје производе на пијаци. Од како нема путничког воза на линији Зрењанин-Панчево и не одлази на пијацу, јер јој је аутобусом путовање дупло скупље.

"Зову ме муштерије и питају зашто не долазим на пијацу? Нема воза, а ја не могу да путујем аутобусом, јер морам да идем на директну линију за Београд, чак до Ечке", каже Гордана.

Мештанима Орловата, Томашевца и Уздина пруга значи пуно. Саобраћај је због лоше пруге спор, али у овом тренутку немају алтернативу.

"Од Зрењанина до Орловата воз путује сат времена, а од Оровата до Панчева још сат. Било је некада брже, али је пруга у лошем стању и понегде воз мора да иде свега 20 километара на час", каже Тања Прохаска из Орловата.

"Остали смо без директне аутобуске линије ка Панчеву, а сада и без воза. Чини ми се да надлежни немају слуха за развој села у Банату", истиче Ненад Ковач, потпредседник Савета Месне заједнице Орловат.

Орловат посећује више хиљада ђака годишње, овде је родна кућа сликара Уроша Предића. Плаше се да ће укидањем воза бити додатно скрајнути од главних соабраћајница. Већ имају лоша искуства, јер је пре осам година затворена пруга ка Новом Саду.

У Сектору Железнице у Зрењанину кажу да воза нема, јер је тренутно у квару.

"Надамо се да ће до половине јуна једна гарнитура која саобраћа на линији Зрењанин - Панчево бити поправљена. Такође имамо најаву да ћемо до краја наредне године добити дизел моторне возове, такозване 'рускиње'", каже Олгица Станковић руководилац Сектора за превоз путника Железница Србије у Зрењанину.

У зрењанинском Сектору Железница Србије кажу да сви путници који су платили унапред месечне карте за превоз на овој линији, могу да добију новац назад по важећем Правилнику.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534 566

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару