Заједничким радом до лепшег изгледа

Село Качарево код Панчева познато је по вештачком језеру које су мештани направили на месту старе депоније. Да би летњу сезону спремно дочекали Качаревци су се поново окупили да би очистили и уредили овај део свог села.

Мештани Качарева поносно истичу да су веома сложни и вредни и да су захваљујући свом раду успели од  села да направе лепо место за живот. Освежење на вештачком језеру током летње сезоне поред Качареваца потраже и бројни гости из других градова.

Ђурица Милорад каже да му је то изузетно драго, јер су Качаревци познати као гостољубиви домаћини.

"Ово је наш драгуљ, јер смо створили себи и за наше госте место за леп одмор. Ми немамо реку ни природно језеро и зато смо морали нешто да урадимо да би и ми имали свој кутак за купање током врелих летњих дана", каже Ђурица.

Качаревци су се још једном удружили да би избетонирали део дна вештачког језера, да би променили комплетну фолију и да би очистили и уредили обалу, јер пуњење језера почеће за две недеље.

Бранко Бокун, председник Месне заједнице Качарево обећава да ће све бити спремно за летњу сезону.

"Организовали смо се сами и као што видите сви су укључени у посао, без обзира на године. Имамо и пензионере, али и ђаке и сви желе да помогну да би наше село изгледало лепше и та наша организованост и солидарност је и највећа снага Качарева", каже Бокун.

За осмишљавање културног програма и забаву на језеру задужена је Марија Јевић, директорка Дома културе.

"Већ три године овде организујемо фестивал игре. Циљ је да гостима уз одмор гостима понудимо и занимљиве културне садржаје. До сад смо на фестивалу представљали културну традицију народа из Азије, а ове године представићемо традиционалне игре из Русије", каже Марија Јевић.

Летња сезона у Качареву почиње 15. јуна и овде обећавају да ће до тад све бити спремно да се дочекају први гости.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару