Читај ми!

Бесплатно до опоравка

Пензионери са најнижим примањима у Србији још четири дана могу да конкуришу за бесплатно бањско лечење у некој од 24 бање. Њихов десетодневни опоравак финансираће Фонд ПИО. У Пчињском округу интересовање је велико 600 пензионера је предало документацију.

У пензији је 18 година, а у бању је ишао пре шест година о свом трошку. Добри Ристић из Врања први пут се пријавио за бесплатну рехабилитацију.

"Мислим да имам право на те субвенције да могу да одем да би се рехабилитовао мало и да се рекреирам", каже Добри Ристић, пензионер из Врања.

Могућност да добију бесплатно лечење у бањи имају пензионери који то право нису користили последњих пет година, а чија су примања нижа од просечне пензије, односно 23.159 динара. Корисници пољопривредне пензије, поред ових услова, морају да имају најмање десет година стажа.

"Више пута смо конкурисали, али неке услове не испуњавамо вероватно, а шта и како не знам", каже Славко Митровић.

"Ја своју мајку пријављујем, има најнижу пензију и зато је пријављујем", каже Снежана Стојановић.

За пензионере из Пчињског округа предвиђено је 200 места у бањама. Иако рок није завршен, већ се пријавило три пута више заинтересованих.

"То је услов ко је колико радио, колико је у пензији колика му је пензија нормално. То се све бодује и онда на бодовној листи. Прошле године о трошку Фонда у Бујановачкој бањи је било око 100 пензионера, највише из Пчињског округа и Ниша", каже председник Удружења пензионера у Врању Мирослава Трајковић.

Др Стојанча Савов, в.д. директор Специјалне болнице у Бујановачкој Бањи каже да нема ограничења у терапијама.

"Све оно што ординаријус одлучи, корисник пензијско-инвалидског осигурања ће добити", додаје Савов.

Врањска Бања прошле сезоне угостила 140 пензионера из Пчињског и Јабланичког округа. Ове године пензионери ће на бањски опоравак кренути већ од маја.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару